Goede doelen

2019

  • Inloophuis de Cirkel
  • Start to be Fit
  • Zorgtuinderij De Bundertjes

Mede door de opbrengst van het Drakenbootfestival 2018 kan Rotaryclub Helmond Regio een aantal goede doelen steunen voor de jeugd in Helmond en omgeving, nl.

MKids Helmond, http://www.vliegertapijt.nl/index.php/mkids

Ready to rock Helmond, https://readytorockhelmond.nl/

Stichting Speel je mee, http://www.stichtingspeeljemee.nl/

Jeugdcircus Jacona, http://circusweb.nl/jacona/

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos, https://www.dereddingsklos.nl/

 

In 2017 was dit een bijdrage aan de volgende drie goede doelen ten behoeve van mensen met een beperking, in Helmond en regio:

  • Aanleg van een verkeerparcours in de tuin van het ORO Kinderdagcentrum Binderen waardoor het mogelijk wordt om deze speciale doelgroep te oefenen in te leren omgaan met verkeersregels en -veiligheid. Leden van Rotaract hebben inmiddels samen met vrijwilligers van ORO, onder leiding van DuPre Groenprojecten, de aanleg van de verkeerstuin kunnen afronden.
  • Bijdrage aan Stichting Duofiets voor de aanschaf van duofietsen t.b.v. ouderen en mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking die graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet kunnen of durven. Mede dankzij de opbrengsten van Drakenbootfestival 2017 heeft Stichting Duofiets inmiddels 6 duofietsen en 1 rolstoelfiets kunnen aanschaffen. Hiermee zijn ze startklaar voor het nieuwe fietsseizoen 2018! Voor meer informatie: http://www.duofietsenhelmond.nl
  • Inrichting van een belevingstuin bij woon- en zorgcentrum Keyserinnedael. De natuur, maar ook gewoon buiten zijn, geeft een rijkdom aan prikkels met een positief effect op de meeste ouderen: het stimuleert de eetlust en draagt bij aan hun welbevinden. In de tuin kunnen ze heerlijk ontspannen, rondwandelen maar bijv. ook alleen of samen met anderen bezig zijn met planten verpotten of kruiden knippen voor de soep.

In 2016 is een bedrag geschonken aan Super Sociaal voor de vervanging van de bestelauto en een budget voor de organisatie van gezellige activiteiten in Helmondse verzorgingstehuizen door Rotaract Helmond.

Rotaract Helmond is een serviceclub door jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Samen organiseren ze projecten en acties voor goede doelen in Helmond en omgeving. Rotaract Helmond is onderdeel van de wereldwijde Rotaract organisatie met 176000 leden verspreid over 176 landen. Rotaract werkt samen met de Rotary. Kijk voor meer informatie op www.rotaracthelmond.nl.

In 2015 waren de goede doelen Elkerliek ziekenhuis Helmond, Stichting JIBB (Jeugd In Beweging Brengen) en Stichting Leergeld.

 

Contact

Postbus 6064, 5700 ET Helmond
Tel 06 222 450 84
IBAN NL81 RABO 0142 6848 21
KvK 17205622
BTW nr. NL8179.08.481.B01
RSIN: 817908481
Drakenbootfestival Helmond heeft de ANBI-status

Top