De goede doelen voor Drakenbootfestival 2019 zijn bekend!

Rotaryclub Helmond Regio organiseert ook dit jaar weer het Drakenbootfestival op 15 en 16 juni 2019 op het kanaal in Helmond. Mede dankzij de subsidie van Gemeente Helmond, en de sponsoring van heel veel bedrijven, kan dit fantastische 2-daagse evenement volledig gratis toegankelijk aan de inwoners van Helmond en overige bezoekers worden aangeboden.

Daarnaast worden extra inkomsten geworven door o.a. specifieke sponsoring, de loterij en de baropbrengsten van het Boathouse. De extra inkomsten uit dit evenement worden gebruikt voor financiële steun aan een aantal goede doelen. Voor 2019 zijn de volgende drie projecten hiervoor geselecteerd:

Inloophuis de Cirkel wil de extra financiële middelen graag gebruiken voor de inrichting van de zolderverdieping van hun “huis” en het organiseren van activiteiten voor kinderen die door ziekte van ouders of andere familieleden in aanraking komen met de gevolgen van kanker in hun naaste omgeving.

De Helmondse initiatiefnemers, bekend als de The Healthy Sisters, van de (inmiddels) landelijke stichting “Start to be Fit” willen graag in Helmond een wekelijks programma opzetten voor basisschooljeugd van de groepen 6 t.e.m. om hen het belang en de mogelijkheden van een gezonde levensstijl met goede voeding en beweging al op jonge leeftijd bij te brengen.

Na een zeer succesvolle start met de plantenkassen, boomgaard en groentetuinen wil het team van De Bundertjes de activiteiten op het terrein graag uitbreiden met o.a. een ooievaarsnest en een bloementuin. Hierdoor wordt deze prachtige plek in het natuurgebied aan de rand van Helmond nog aantrekkelijker voor bezoekers die even willen genieten van de dierenweide, de speelvoorzieningen en het gezellige terras.

De Bundertjes is onderdeel van JobFactory SMO Helmond.

 

2018

Mede door de opbrengst van het Drakenbootfestival 2018 kan Rotaryclub Helmond Regio een aantal goede doelen steunen voor de jeugd in Helmond en omgeving, nl.

MKids Helmond, http://www.vliegertapijt.nl/index.php/mkids

Ready to rock Helmond, https://readytorockhelmond.nl/

Stichting Speel je mee, http://www.stichtingspeeljemee.nl/

Jeugdcircus Jacona, http://circusweb.nl/jacona/

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos, https://www.dereddingsklos.nl/

 

In 2017 was dit een bijdrage aan de volgende drie goede doelen ten behoeve van mensen met een beperking, in Helmond en regio:

  • Aanleg van een verkeerparcours in de tuin van het ORO Kinderdagcentrum Binderen waardoor het mogelijk wordt om deze speciale doelgroep te oefenen in te leren omgaan met verkeersregels en -veiligheid. Leden van Rotaract hebben inmiddels samen met vrijwilligers van ORO, onder leiding van DuPre Groenprojecten, de aanleg van de verkeerstuin kunnen afronden.
  • Bijdrage aan Stichting Duofiets voor de aanschaf van duofietsen t.b.v. ouderen en mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking die graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet kunnen of durven. Mede dankzij de opbrengsten van Drakenbootfestival 2017 heeft Stichting Duofiets inmiddels 6 duofietsen en 1 rolstoelfiets kunnen aanschaffen. Hiermee zijn ze startklaar voor het nieuwe fietsseizoen 2018! Voor meer informatie: http://www.duofietsenhelmond.nl
  • Inrichting van een belevingstuin bij woon- en zorgcentrum Keyserinnedael. De natuur, maar ook gewoon buiten zijn, geeft een rijkdom aan prikkels met een positief effect op de meeste ouderen: het stimuleert de eetlust en draagt bij aan hun welbevinden. In de tuin kunnen ze heerlijk ontspannen, rondwandelen maar bijv. ook alleen of samen met anderen bezig zijn met planten verpotten of kruiden knippen voor de soep.

In 2016 is een bedrag geschonken aan Super Sociaal voor de vervanging van de bestelauto en een budget voor de organisatie van gezellige activiteiten in Helmondse verzorgingstehuizen door Rotaract Helmond.

Rotaract Helmond is een serviceclub door jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Samen organiseren ze projecten en acties voor goede doelen in Helmond en omgeving. Rotaract Helmond is onderdeel van de wereldwijde Rotaract organisatie met 176000 leden verspreid over 176 landen. Rotaract werkt samen met de Rotary. Kijk voor meer informatie op www.rotaracthelmond.nl.

In 2015 waren de goede doelen Elkerliek ziekenhuis Helmond, Stichting JIBB (Jeugd In Beweging Brengen) en Stichting Leergeld.

 

Contact

De Trompetter 7, 5735 HL  Aarle-Rixtel
Tel 0651 3038 79
IBAN NL81 RABO 0142 6848 21
KvK 17205622
BTW nr. NL8179.08.481.B01
RSIN: 817908481
Drakenbootfestival Helmond heeft de ANBI-status

Top